5 povești într-una singură

Pentru că tocmai s-a încheiat Tu BeAv-ul, am decis ca săptămâna aceasta să nu scriem doar o poveste, ci 5. Mai jos găsiți cele mai frumoase povești de dragoste din lumea evreiască.

Yaakov și Rahela

Image for post

S-au cunoscut lângă o fântână, el i-a dat oilor ei să bea apă și așa a început frumoasa lor poveste. Cu toate acestea, au avut foarte multă vreme de așteptat până să se poată căsători. Tatăl Rahelei i-a spus că îi dă mâna fiicei sale doar dacă îi muncește pământurile 7 ani, ca apoi să i-o dea drept nevastă pe fiica lui cea mare, Leah. Yaakov nu s-a lăsat doborât, așa că a ales să muncească pământurile încă 7 ani doar pentru a se putea căsători cu Rahela. O dovadă de devotament rar întâlnită!

David și Paula Ben-Gurion

Image for post

David Ben-Gurion a fost primul-ministru al Israelului, dar acasă cea care conducea gospodăria era soția lui, Paula. După ce s-au căsătorit în 1917, Paula nu a avut nici o reținere în a-i cere primului-ministru să spele vasele sau să îi spună părerea ei sinceră despre sesiunile lui lungi de yoga. Paula a decedat în 1968, dar chiar și acum sunt împreună, fiind îngropați unul lângă celălalt în Kibbutz-ul Sde Boker.

Marc Chagall și Bella Rosenfeld

Image for post

“Tăcerea ei a mea, ochii ei sunt ai mei. Mă simt de parcă ea e singura care știe tot despre copilăria mea, despre prezentul și viitorul meu, ma simt de parcă poate privi prin mine.”. Așa descria Chagall sentimentele pe care le avea pentru iubita lui soție. Cu fiecare ocazie pe care o avea, își demonstra adorația pentru ea, adorație pe care nici ea nu ezita să o arate față de el. Bella a fost muza lui Chagall și baza tuturor picturilor sale.

Iris și Carl Apfel

Image for post

Secretul casniciei lor timp de 67 de ani? „Simțul umorului și păstrarea timpului pentru noi.” Cele două personaje esențiale din lumea modei s-au cunoscut în 1947 și s-au căsătorit după mai puțin de un an. Ce a atras-o la el? „Mi s-a părut o persoană veselă, romantică și că știe să gătească mâncare chinezească.” Carl s-a stins din viață acum doi ani, la vârsta de 100 de ani. Ingredientul secret pentru o viață atât de lungă, conform spuselor lui, este găsirea dragostei adevărate.

Sigi și Hanka Siegreich

Image for post

“Am văzut doi ochi superbi privindu-mă, însoțiți de un zâmbet ca nici un altul”. Așa a descris Sigi prima întâlnire cu Hanka, în cadrul unei petreceri de Revelion. Totuși, relația lor nu a fost ușor de întreținut. În 1944 amândoi au fost trimiși în lagărul Czestochowa din Polonia. La 18 zile după desființarea lagărului cei doi s-au căsătorit, iar astăzi dupa 70 de ani încă se privesc ca în acea noapte de Revelion.

1 thought on “5 povești într-una singură

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *