Cum se vindecă suflete cu pietre

În 2017, o fetiță de 6 ani din Florida a trimis sute de pietre pictate de ea către cimitirele evreiești din St. Louis și Philadelphia care fuseseră vandalizate cu puțin timp în urmă.

Ayel Morgenstern a decis să facă acest lucru după ce a văzut o știre privitoare la Cimitirul Chesed Shel Emeth din St. Louis, unde e înmormântată și stră-străbunica ei, Rebecca Pearl.

Ayel a trimis mai mult de 100 de pietre colorate către cimitirul din St. Louis, unde elevii școlii evreiești din oraș le-au pus pe mormintele vandalizate. Alte 150 de pietre au fost trimis către cimitirul Mount Carmel din Philadelphia.

Fetița a spus că a pictat bubureze pe unele pietre, pentru că le vede ca pe un simbol al norocolui, iar pe altele a pictat inimioare, ca simbol al dragostei. A ales pietrele pentru că părinții ei au învățat-o despre tradiția de a pune pietre pe mormintele celor dragi care nu se mai află printre noi.

Lauren Morgenstern, mama lui Ayel, a declarat că întreaga ei familie a pictat peste 100 de pietre dedicate familiei lui Adam Krief, a cărui luptă cu o formă rară de cancer de sânge a atras atenția multor persoane faimoase și publicații media.

Krief a murit la câteva săpămâni după publicarea poveștii, la vârsta de 32 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *