J-Nutshell, încântate de cunoștință

Bine ati venit în coaja noastră de nucă. Pregătim zi de zi tot felul de chestii tari și ne bucurăm că ne sunteți alături. Iată câte ceva despre J-Nutshell, in-a-nutshell 😉

De ce?

Pentru că avem o pasiune pentru tot ceea ce este Jewish related. Fie că e vorba de tradiții evreiești, sărbători, evrei celebri, noutăți din Israel, sau programe comunitare, credem că fiecare sunt importante și vrem să le aducem pe toate împreună. Sau, mai exact, câte puțin din fiecare.

Cum?

Uneori pare că nu este suficientă informatie online (cu siguranță nu în limba română) despre aceste teme. Iar ceea ce există în engleză, din contra, pare atât de mult, că până să alegi ce să citești, deja ai obosit și îți vine să renunți. 

De aceea pe J-Nutshell am decis sa nu re-inventăm roata, ci să punem un pic de ordine in haos. Vei găsi constant articole și noutăți, într-un format prietenos, cu o dimensiune cat pentru o coaja de nucă și care să îți dea doza constantă de evreitate.  

Ce?

Un pic din fiecare, iar dacă e ceva ce lipsește, anuntați-ne și punem pe listă. Pentru început asta e lista noastră:

  • Articole: Vom pregati propriile noastre postări cu conținut evreiesc în limba română, la care vom adăuga alte materiale pe care le considerăm interesante și că merită împărtășite. 
  • Daily quotes: ca să ne începem fiecare zi cu un pic de inspirație (desigur, fiecare zi care nu e Shabat sau Hag. Acolo inspirația e oricum garantată 😉
  • Invitatul săptămânii: video-uri și articole create special pentru J-Nutshell de educatori și profesioniști de succes, cu o carieră internațională (secțiune în limba engleză)
  • Pericopa săptămânii: pentru început articolele Rabinului Sacks traduse în limba română și, la cererea publicului mai adăugam
  • Shavua tov & updates din Israel
  • Povești hasidice
  • Calendar: un calendar integrat cu programele pe care noi le recomandam și informații utile. Asta pentru că știm cât de sâcâitor poate fi să scrollezi prin 5 pagini ca să afli când poți cumpăra Matza, la a câta lumânare de Hanuka am ajuns în seara asta sau la ce oră se termină postul de Yom Kippur.
  • Serviciul VIP Let-me-Google-it-for-you (doar pentru membrii J-Nutshell*), pentru când pur și simplu nu ai chef să te uiți nici măcar în calendar, așa că e suficient să ne lași un mesaj la office@j-nutshell.ro, căutăm noi pentru tine și îți răspundem în cel mai scurt timp.

*Pentru a deveni membru J_nutshell, și a beneficia de servicii VIP și alte surprize în plus fată de postările publice, poți completa formularul acesta.

Cine suntem?

Suntem două foste “colege de bancă” care obișnuiau să împartă același birou și să creeze activități evreiești cum se pricepeau mai bine. De ceva timp am dat taberele clasice pe taberele Agile-Corporate și nu numai că nu putem să mai împărțim același birou, dar de când cu Covid-ul, nici Shaorma-cu-de-toate nu prea am mai reușit să împărțim. 

Aproape că ne-am fi definit ca foste madriche, însă ne-am convins că – la fel ca și în cazul președinților – nu exista termenul de fost: o dată madriche, mereu madriche.

Cel mai probabil nu vă putem scrie aici ceva ce nu știți despre noi sau ce nu ați aflat în toții anii în care ne-am văzut pe la programe. În cazul în care sunteți, totuși, curioși să ne cunoașteți mai bine, v-am lăsat mai jos o scurtă descriere a fiecăreia. Și, evident, pentru orice alte întrebări vă stăm cu drag la dispoziție.

Magda e o fanatică declarată, pasionată de iudaism încă din copilarie, care, cam în aceeași perioadă, s-a decis să schimbe lumea. Ei bine, Lumea avea alte planuri. Dar nu-i bai, că până la urmă și încăpățânarea asta dobândită o fi bună la ceva. Magda are o slăbiciune și pentru psihologia socială și e fascinată să descopere cum funcționează de fapt oamenii și cum se explică acțiunile și deciziile lor (Spoiler Alert: nu se explică, dar tot sunt fascinant de urmărit). Printre pasiunile ei sunt workaholismul, lipsa de somn și cărțile. Si cumva în legătură directă cu acestea, cafeaua, cănile & termosurile de cafea și orice obiect drăguț de birotică, dar mai ales pixuri și agende (Magda adoră să facă liste, de altfel în majoritatea proiectelor ei se ajunge mai devreme sau mai târziu la momentul în care va face o listă a ce liste are de făcut )

Miriam e fata aia care e în fiecare secundă convinsă că prietenii ei sunt cei mai tari. Are o loialitate unică și e mereu gata de orice pentru oamenii ei. O recunoști după cercei care îi fac pe cei din jur să râdă sau să o întrebe de unde și-i-a luat și hainele în culori cât mai vii, culori pe care le pune și pe unghii și uneori în păr. Firea asta boemă, cu mici accese de ancorare în realitate se manifestă și în viața comunitară, unde nu e mulțumită până orice program pe care îl crează nu e suficient de creativ, memorabil și out of the box. În plus, îi place să scrie oricând despre orice și iși promite zilnic că o să revină pe blog, dar după ce termină ziua de muncă simte nevoia să se spele pe creieri cu mizerii de la televizor. Promisiunea de a reveni la Bracketzi rămâne valabilă, însă până atunci, o să scrie conștiincios aici, și vă anunță ea când revine și pe blogul ei personal.

Magda & Miriam la dispozitia dumneavoastra 24/6 😉

P.S. Chiar dacă momentan suntem doar noi două – co-fondatoare ale acestei coji de nucă, așteptăm cu drag și alți “locatari” care vor să contribuie la dezvoltarea acestui proiect și să îndeplinească un rol în echipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *