Gal Gadot

Gal Gadot-Varsano este o  actriță israeliancă . În primul rând este cunoscută pentru rolul ei ca Wonder Woman în DC Extended Universe, începând cu Batman v Superman: Dawn of Justice, continuând în Wonder Woman și în Justice League. De asemenea, este și imaginea parfumului Gucci Bambus.

Gal Gadot s-a născut la Petah Tikva și a crescut în cartierul Givat Tal din Rosh HaAyin, Israel. În ebraică, numele ei înseamnă “val” și prenumele ei înseamnă “malurile” .  Bunicii ei materni au fost supraviețuitori ai Holocaustului. După liceu, Gadot a început să studieze de două ori dreptul, la facultatea de Drept Radzyner de la IDC Herzliya.

La vârsta de 20 de ani, Gadot a servit timp de doi ani ca soldat în Armata de Apărare a Israelului, fiind instructor de luptă. Despre timpul ei ca soldat ea a declarat că: “oferi doi sau trei ani, dar niciodată nu este vorba numai despre tine, ci despre un popor întreg. Armata m-a învățat disciplina și respectul”. Gadot spune că trecutul ei a ajutat-o să câștige rolul lui Gisele în Fast & Furious: “Cred că principalul motiv pentru care am fost aleasă a fost că directorului Justin Lin i-a plăcut că am fost în armată și a vrut pe cineva care să știe să folosească o armă.”

În 2008, Gadot a jucat în drama israeliană Bubot. Ea a apărut ca Gisele Yashar în Fast & Furious, cel de-al patrulea film din franciza Fast & Furious , după ce a câștigat rolul în fața altor șase actrițe. În 2010, ea a avut roluri mici în filmul de comedie-acțiune Data de Noapte și în filmul de aventură Cavaler și Zi. 2011 a adus-o înapoi la franciza Fast & Furious , reluând-și rolul ei ca Gisele în Fast Five. În 2013, Gadot jucat-o din nou pe Gisele în Fast & Furious 6.

De asemenea, a jucat-o pe Wonder Woman în filmul Batman v Superman: Dawn of Justice. Gadot a primit lecții de mânuirea sabiei, Kung Fu kickboxing, capoeira și jiu-jitsu Brazilian pentru rolul respectiv. Performanța ei ca  super-erou a fost numită ca fiind una dintre cele mai bune părți ale filmului.

De asemenea, în 2016, a avut un mic rol în filmul lui John Hillcoat ,thriller-ul Triple 9, unde a jucat alături de Kate Winslet și Aaron Paul. Mai târziu în același an, ea a jucat în thriller-ul Criminal, ca soție a personajului lui Ryan Reynolds, , alături de Kevin Costner, Gary Oldman și Tommy Lee Jones. Ultimul ei film din 2016 a fost comedia Ține Pasul cu Jones, în care a jucat rolul unui agent secret, alături de Isla Fisher și Jon Hamm.

În 2017, Gadot a jucat într-un film solo pentru personajul ei, Femeia Minune. Ea și-a reluat rolul din nou în ansamblul Justice League , film lansat în 17 noiembrie 2017, care ar fi a treia sa apariție în DC Extended Universe.

În prezent, Gal Gadot este căsătorită cu Yaron Varasano din septembrie 2008, împreună cu care are trei fiice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *