Mayim Bialik

La o săptămână după încheierea sărbătorii de Hanuka, pe 12 decembrie 1975, în San Diego, California, familia formată din Barry si Beverly Bialik, și-a primit propria lor lumină, o fetiță, pe care au numit-o Mayim. Numele ei i-a fost pus în memoria stră-străbunicii ei pe nume Miriam iar traducerea din ebraică înseamna “apă”.

In anul 1993 termina liceul North Holiwood din California și își continua studiile la UCLA, Los Angeles ,unde își ia în anul 2000, Licența in neuroștiinte. In anul 2007, după o scurtă pauză de la studii ( in 2005) reușește să își ia Doctoratul în filozofie în neuroștiințe.

Desi a apărut în numeroase filme și seriale de-a lungul timpului (și-a început cariera artistică în anul 1988, la doar 13 ani), cele mai cunoscute roluri sunt : Blossom Russo, în filmul Blossom și Amy Farrah Fowler, în filmul The Big Bang Theory.

De-a lungul carierei ei artistice a câștigat numeroase premii: Premiul pentru cea mai bună artistă tânără într-un film de comedie sau fantazie (Young artista award) pentru filmul Beaches din 1988, Premiul pentru cea mai bună actrită secundară într-o serie de comedie (Online Film and Television Association Award) pentru filmul The Bing Bang Theory în anii 2012,2013,2016,2018, premiul Keter Shem Tov (Jew in the City Orthodox Jewish All Stars) în anul 2019.

In prezent putem să o vedem pe micile ecrane în filmul serial Call me Kat, care are la bază seria britanica Miranda. De asemenea, după ce a fost gazda invitată la Jeopardy din mai în iunie 2021, din luna august 2021, impreună cu Ken Jennings a devenit gazda permanentă a emisiunii .

De asemenea, a scris și va produce primul ei film As they made us, în care va prezenta luptele unei femei divortate de a găsi o metodă de a îmbina nevoile familiei cu nevoile ei sentimentale.

Deși mulți o cunosc în baza carierei sale artistice, din punctul meu de vedere o realizare majoră a lui Mayim Bialik este Grok Nation (August 2015), un site de stil de viată care se adresează femeilor și include subiecte ample, cum ar fi educația parentală, cultura și Hollywood. Prezentat drept o „comunitate online pentru oameni de toate vârstele și mediile pentru a se scufunda adânc în conversații despre probleme contemporane”, site-ul este o tranziție naturală pentru starul Big Bang Theory , care și-a găzduit blogul parental pe site-ul evreiesc, kveller.com, pentru care va continua să scrie.

 „GrokNation va fi locul în care îmi împărtășesc gândurile despre a fi actriță în The Big Bang Theory, a fi om de știință și o mamă vegană, a fi o femeie neobișnuită pentru că sunt actriță și om de știință și o mamă vegană și tot ce este între ele. În cele din urmă, vreau ca GrokNation să devină un loc pentru alte voci decât ale mele, dar abia suntem la început, așa că poate dura ceva timp!”, a scris ea pe kveller.com .

Cât despre scopul ei cu site-ul, Mayim Bialik spune: „Cu o platformă mai largă, voi avea mai multă libertate de a împinge plicul proverbial.  Vreau să trec peste stereotipuri și nume și să fiu atent în analiza noastră asupra subiectelor serioase și importante și vreau să explorez cu adevărat cât de complicate sunt majoritatea problemelor, subliniind importanța educației și explorând perspective pe care este posibil să nu le fi luat în considerare înainte. Schimbarea modului în care gândim poate schimba modul în care acționăm și sper să creez un spațiu pentru oamenii care doresc să cultive lucruri importante într-un mod profund și semnificativ (și uneori distractiv!), cu speranța de a deveni o comunitate de acțiune.”

De asemenea, ea este autoarea a patru carti: Beyond the Sling, scrisă împreună cu pediatrul Jay Gordon și care vorbeste despre atasamentul parental, Mayim’s Vegan Table, din care ne putem inspira cu rețete vegane, având 100 de rețete la dispozitie, Girling Up, în care sunt prezentate greutățile cu care ne confruntăm ca și fete când crestem, prezentand modurile științifice în care corpurile noastre se schimbă si Boying Up, care analizează știința, anatomia și mentalitatea creșterii ca băiat, precum și schimbările fizice și mentale și provocările cu care se confruntă băieții în timpul tranziției de la adolescență la maturitate.

În ianuarie 2021, Bialik a lansat podcastul Mayim Bialik’s Breakdown, care se concentrează pe probleme de sănătate mintală, unde, impreună cu o serie de invitați, oferă ascultătorilor sfaturi practice valoroase care se concentrează pe eliminarea stigmatizării din jurul sănătății mintale și pe încurajarea înțelegerii conexiunii minte-corp.

Pe plan personal, ea a fost măritată din anul 2003 pană in 2012 cu Michael Stone și au impreună doi baieti. În 2010, Bialik a revenit la televiziune pentru a putea petrece mai mult timp cu copiii ei. „Mă bucur că mi-am terminat doctoratul și sunt foarte mândră de asta, dar viața de profesor cercetător nu s-ar fi potrivit nevoilor mele în ceea ce privește ce fel de parenting am vrut să fac”, a spus ea. 

Într-un interviu din 2012, Mayim a spus că se vede pe ea însăși ca o „ortodoxă modernă aspirantă”. Ea este un auto-proclamat fan al The Maccabeats, un grup evreiesc ortodox american a cappella cu sediul la Universitatea Yeshiva și a apărut împreună cu fiii ei aprinzând menora în videoclipul muzical Hanukkah din 2011 al grupului.  În timpul conflictului din Gaza din 2014, ea a donat bani Forțelor de Apărare Israelului pentru veste blindate. De asemenea, a aparut în mai multe cameo-uri pe YouTube ca Blossom și Amy Farrah Fowler, punând întrebări despre credințele evreiești.

Bialik este un purtător de cuvânt al celebrităților pentru Holistic Moms Network. În 2014, Mayim Bialik a primit titlul de Doctor onorific în litere umane de la Universitatea din Boston. Bialik este vegană și membru fondator al Institutului Shamayim V’Aretz, o organizație evreiască care pledează pentru tratamentul etic al animalelor. În 2017, impreună cu bucătarul vegan Ali Cruddas, au deschis Bodhi Bowl, un restaurant vegan din Los Angeles, care s-a închis în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *