Shabbat Project

Shabbat Project este o idee ce a luat naștere în 2013 în Africa de Sud. Șef-Rabinul Dr. Warren Goldstein a dorit să ofere comunității sale un Shabat magic. Pentru a crea un sentiment de unitate în cadrul comunității, rabinul șef a oferit o soluție simplă: evreii din toate categoriile – religioși sau seculari, tineri și vârstnici, din toate colțurile lumii – să păstreze un Shabat simultan. Astfel, simțindu-se împreună, indiferent unde se află și bucurându-se de atmosfera acelui Shabat, indiferent de ce alegeau să facă în restul anului.

De la lansare și până în prezent, Shabbat Project a reunit evrei din 106 țări, 1.685 orașe, implicați în nenumărate program și evenimente. Iată că a venit și rândul nostru. În acest an, Shabat project are loc pe 6-7 Noiembrie, iar J-Nutshell este unul dintre miile de parteneri la nivel mondial.

Chiar dacă situația actuală ne împiedică să fim împreună fizic, Shabatul ne aduce împreună în inimile noastre. Te invităm să ții alături de noi acest Shabat special. Ca prim pas, am pregătit un Bingo cu 9 provocări:

Tu ce provocari din această listă vei accepta? Marchează-le, postează la story sau în newsfeed și dă tag și prietenilor tăi. Nu uita de Hashtags: #KeepingItTogether #MyJNutshellShabat #ShabbatProject

Resurse utile*
1. Sesiune online cu Sef Rabinul Dr. Warren Goldstein (inițiatorul Shabbat Project), Sef Rabinul Marii Britanii Ephraim Mirvis, , Tzipi Hotovely și muzică Ishay Ribo

2. Ima ve Aba shel Shabat – idei despre cum să îi implicăm pe cei mici

3. Aprinderea lumânărilor 16:39
Havdala 17:49

Binecuvântarea pentru aprinderea lumânărilor de Shabat:

4. Comentariul lui Rabbi Sacks pentru pericopa acestei săptămâni – Vaiera

5. Cele 39 Melachot – activități interzise de Shabat

6. Birkat Hamazon

*Recomandăm ca toate aceste materiale să fie folosite in format online doar în afara Shabatului, iar pentru Shabat să fie printate în format fizic (resursele 3-6)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *